ISTORIJAT KOMPANIJE


Prvi privatni prevoznici
EUROPA BUS je osnovana aprila 1990. godine, kao jedan od prvih privatnih prevoznika u Srbiji, nakon povratka privatnog kapitala u privredu. Tada, kao mala porodična firma, brzo se izborila i pozicionirala na tržištu prevoza putnika.
Devedesete
Devedesete godine 20. veka, kao posebno teške za poslovanje, donele su dalje izazove pred EUROPA BUS. Izazovima je odgovoreno kroz ulazak u linijski prevoz na relaciji Valjevo - Beograd. a zatim i dalje.
Svestran prevoznik
U 21. veku EUROPA BUS postaje značajan prevoznik na nivou Srbije. Kroz modernizaciju poslovanja, selektiranje kadrova, nabavku novih i modernih autobusa, te širenje poslovanja na međunarodni linijski prevoz, a nešto kasnije i ulazak u gradsko-prigradski prevoz putnika, EUROPA BUS grabila je snažnim koracima napred.
Moderno poslovanje
Kroz transformaciju vlasničke strukture 2012. godine, EUROPA BUS je dobila novi i konačan zamajac, čime se učvrstila kao nosilac razvoja ove grane privrede u Srbiji. Vozni park je zanovljen, poslovanje prošireno na vanlinijski i ugovoren prevoz, te pružanje turističkih usluga i usluga tehničkog pregleda vozila. Danas EUROPA BUS sa svojiim poslovnim, kadrovskim i sveukupnim potencijalom predstavlja brend Valjeva. Moderno poslovanje duboko je utkano u svakodnevne aktivnosti, a posvećenost bezbednom i udobnom prevozu putnika po pristupačnim cenama, pozicionirala nas je u sam vrh transportne privrede Srbije.